Otthonfelújítási támogatás 2024

A kormány otthonfelújítási programot hirdetett az 1990 előtt épület családi házak energetikai korszerűsítésére. A lakosság számára is elérhető támogatás júniustól elérhető, keretében csak 1945 és 1990 között épült, vezetékes gázhálózatra kötött családi házak energetikai felújítását lehet majd megvalósítani. Az keretösszeg terhére előreláthatólag nagyjából 20-30 ezer ingatlan energetikai korszerűsítésére lesz elegendő. A felhívástervezetet áprilisban társadalmi egyeztetésre bocsátották, melyből kiderül, hogy támogatás nyújtásának alapfeltétele, hogy a korszerűsítés megvalósítását megelőző fejlesztés előtti (kiinduló) állapothoz képest épületenként legalább 30%-os mértékű fajlagos primer energiafogyasztás csökkenést szükséges elérni, melyet Hiteles Energetikai Tanúsítvánnyal szükséges alátámasztani. Feltételezem eddig semmi újat nem mondtam…és itt nem is kell újra elolvasni ugyanazt amit minden hasonló oldalon egyébként is megtalál.

Érdemes felkészülni

Ha az ingatlan megfelel a kiírásban meghatározott feltételeknek célszerű megtervezni a felújítást. A 30% primerenergia megtakarítása sokféleképpen elérhető, de mindenki számára a legcélszerűbb ha a korszerűsítés a legjobb megtérülési mutatóval valósul meg. Érdemes maghatározni azt a felújítási szintet amely a felhasználó számára a legmagasabb komfortérzetű és legkisebb fenntartási költségű ingatlant eredményezi a lehető legkisebb ráfordítás mellett. Ezt meg is lehet becsülni interneten elérhető kalkulátorokkal, vagy ki lehet számolni a házra, meghatározva a várható pontos fogyasztásokat.

Amit ajánlok

Az oldalon megtalálható energetikai tanácsadás mintájára meghatározom az ingatlan műszaki állapotához legjobban illeszkedő optimális korszerűsítési megoldást az alábbi szempontok szerint:

  • Hogyan, milyen megoldással érhető el a 30% megtakarítás

  • Mit, hol, mivel és milyen vastagságban kell/érdemes szigetelni

  • Szükséges-e az épületgépészeti rendszereket módosítani

  • Mennyivel fog csökkenni az üzemeltetési költség a felújítás után

Szolgáltatási terület

Az energetikai számítások felelősen nem készíthetőek el helyszíni szemle és felmérés nélkül, így annak megtartásához, az épület megismerése minden esetben szükséges. Csak így tudom garantálni, hogy a meghatározott korszerűsítés minden szempontból megfelel az előírásoknak.

Mivel Budakalászon élek, így főleg a környező településeken, a Pilisben, Dunakanyarban, Buda északi részén és Pest M0-hoz közelebb eső északi területein vállalok munkát.

Igény esetén – szabad kapacitás függvényében – vállalom a kivitelezés műszaki ellenőrzését, felügyeletét.

Árak

80 m2 alapterületig

45 000 Ft

80-140 m2 alapterületig

55 000 Ft

Nagyobb alapterületű, szolgáltatási területen kívül eső épület esetén kérjen egyedi árajánlatot!

Megrendelés esetén a pályázat benyújtásához szükséges Hiteles Energetikai Tanúsítvány készítési díja: 5000 Ft

A feltüntetett árak bruttó árak, minden felmerülő költséget tartalmaznak.