Bárány Lajos
Bárány Lajosokleveles mérnök-közgazdász
jogi szakokleveles építőmérnök
épületenergetikai tanúsító
energetikai auditor

MMK: 13-64671, 13-15039
MEKH: EA-01-106/2016

2007 óta dolgozom mérnökként, 2012 óta egyéni vállalkozóként foglalkozom épületenergetikával, műszaki tanácsadással és tervezéssel. 2010-ben a BME-n okleveles építőmérnök diplomát, négy évvel később az ELTE jogi karán jogi szakoklevelet, 2019-ben a Budapesti Corvinus Egyetemen mérnök-közgazdász végzettséget szereztem. Ez idő alatt számos építmény tervezési és megvalósítási projektjében, épületenergetikai korszerűsítési pályázatban vettem részt, több ezer különböző céllal készült épületenergetikai tanúsítvány elkészítése mellett.

Sokszor tapasztalom, hogy csak kevesen tájékozottak úgy az energetikai, mint az építőipari kivitelezések műszaki szakmai, illetve jogszabályi kérdéseinek témájában, a vonatkozó tájékoztatókat legtöbbször  jogászok vagy a szakzsargont ismerő mérnökök írják, így egy laikus csak hosszas keresgélés és kutatás után kap választ a kérdéseire.
Az épületenergetika és úgy általában az építészeti műszaki témákat érintő gyakori  kérdéseket igyekszem tisztába tenni az oldalon megjelenő tartalmakkal, valamint érdekes eseteket és témákat feldolgozni a hamarosan induló blogon.