Az országban lévő közel 4 millió lakóegység kb. 70%-a energetikailag elavult, így nem felel meg a hatályos követelményeknek, fenntartása csak indokolatlanul magas rezsiköltségek mellett lehetséges. Az energiaárak közelmúltbeli jelentős megemelkedése miatt a lakosság és a gazdasági társaságok figyelme az energiahatékonyság javítása felé fordult, legtöbben keresik a legkisebb beruházással elérhető legnagyobb megtakarítás lehetőségeit.

Természetesen az ablakost kérdezve a megoldás a nyílászárók cseréje, a kőműves a szigetelést javasolja, a gépészettel foglalkozó szakemberek pedig saját hasznuk mentén látják az ügyfelek legjobb sorsát. A felhasználók zöme belezavarodik a rengeteg marketinggel átszőtt tájékoztatókba, pedig egy meglévő épület fogyasztása, a korszerűsítésekkel elérhető várható megtakarítás, illetve azok megtérülési ideje számítható, ezáltal épülethez szabottan lehet optimális energetikai korszerűsítést tervezni.

2018-ban számos megkeresést követően kezdtem bele energetikai korszerűsítési tanácsadásokba, mely során a megrendelő igényeihez és lehetőségeihez igazítva kifejezetten a megrendelő épületére szabottan, a nagyvállalatok kötelező energetikai auditjának módszertana szerint, termékértékesítés és márkaképviselet nélkül a megrendelővel együtt határozzuk meg az optimális megoldást.

energiahatékonysági tanácsadás

Fontos megjegyezni, hogy független mérnökként a korszerűsítés irányát határozom meg a kivitelező kiválasztását a megrendelőre hagyva, míg a konkrét szakipari munkát végző kivitelezők a szakterületükhöz kötődő javaslatokkal fognak előállni az épület komplex vizsgálata nélkül.

A tanácsadás azok számára ajánlott, akik egy szakzsargontól mentes, lényegretörő áttekintést szeretnének kapni épületük energetikai állapotáról, az elvégezhető javítások lehetőségeiről, ezek becsült költségeiről, a megtakarítás mértékéről, a megújuló energiák alkalmazásának lehetőségéről.

A tanácsadás – melynek során sem termékértékesítés, sem márkapromóció nem történik – díja már az első évben, (vagy a tüzépen az első meg nem rendelt tételen) megtérülhet!

Egy háztartásban a felhasznált összes energia csaknem háromnegyedét fűtésre fordítjuk. Ez meglepően nagy arány ahhoz képest, hogy az évnek legfeljebb a felében fűtünk. Elgondolkodtató, hogy egy magyar háztartás körülbelül háromszor annyi energiát használ fel, mint egy osztrák egy ugyanakkora lakás fűtéséhez.

Jelenleg a lakásállomány közel kétharmada energetikai szempontból nem felel meg a kor követelményeinek. A tanúsított épületek többsége FF-HH besorolást kap, nem energiahatékony, így lényegesen több energiát fogyaszt, mint amennyit jól megtervezett fejlesztések megvalósításával lehetne.

A tanácsadást követően, annak eredményeit felhasználva könnyedén kiválaszthatja, hogy milyen jellegű beruházásokba érdemes belefognia, illetve milyen sorrendben érdemes azokat megvalósítani az optimális költség/haszon figyelembe vételével.

Miből áll egy tanácsadás?

Energiahatékonysági tanácsadás ára:

55.000 Ft

  • A vizsgálatok elvégzése felújítás és új ház építése esetén, illetve vásárlás előtt egyaránt javasolt.

  • A tanácsadás megfelelő időjárási körülmények esetén tartalmazza a hőkamerás felvételek készítését.

  • Szükség esetén és állékonysági kérdések felmerülésekor statikus szakértő bevonásával.

  • Igény esetén energetikai tanúsítvány készítése pályázati források igénybevételéhez.

A feltüntetett árak bruttó árak, 100 m2-nél kisebb alapterületű Budapesten elhelyezkedő lakóingatlanokra vonatkoznak.

Fentiektől eltérő, illetve nem lakóépületek esetén kérjen egyedi árajánlatot ITT!