Az építészet olyan, mint a foci, az autó és a politika. Mindenki ért hozzá, aki látott már olyat vagy beszélt már olyannal aki…
A rendkívül divatos csináld magad mozgalom, a szomszéd, sógor, vagy az internetes fórumok javaslatai pedig gyakran inkább a tévút felé vezető ötletelések. Mert hát ők ezt így látták, hallották valahol…

Ezekből születnek a belülről polisztirollal szigetelt vályogházak konyhái, ahol az elkeseredett feleség nem érti miért jelent meg a penész. “Inkább hagytuk volna úgy, ahogy volt!” Vagy a 30-as falakat érintetlenül hagyva egy gyors (és horribilis árú) ablakcserétől várják a csodát. Ami nem jön, de ugyanannyi pénzből a gázbojlert kicserélve és a padlásfödémet szigetelve már biztosan érezhető rezsicsökkenés lenne tapasztalható.

energiahatékonysági tanácsadás

Fontos megjegyezni, hogy míg egy független mérnök a korszerűsítés irányát határozza meg a kivitelező kiválasztását a megrendelőre hagyva, addig a konkrét szakipari munkát végző kivitelezők a szakterületükhöz kötődő javaslatokkal fognak előállni az épület komplex vizsgálata nélkül.

A tanácsadás azok számára ajánlott, akik egy szakzsargontól mentes, lényegretörő áttekintést szeretnének kapni épületük energetikai állapotáról, az elvégezhető javítások lehetőségeiről, ezek becsült költségeiről, a megtakarítás mértékéről, a megújuló energiák alkalmazásának lehetőségéről.

A tanácsadás – melynek során sem termékértékesítés, sem márkapromóció nem történik – díja már az első évben megtérülhet!

Egy háztartásban a felhasznált összes energia csaknem háromnegyedét fűtésre fordítjuk. Ez meglepően nagy arány ahhoz képest, hogy az évnek legfeljebb a felében fűtünk. Elgondolkodtató, hogy egy magyar háztartás körülbelül háromszor annyi energiát használ fel, mint egy ausztriai egy ugyanakkora lakás fűtéséhez.

Jelenleg a lakásállomány közel kétharmada energetikai szempontból nem felel meg a kor követelményeinek. A tanúsított épületek többsége FF-HH besorolást kap, nem energiahatékony, így lényegesen több energiát fogyaszt, mint amennyit jól megtervezett fejlesztések megvalósításával lehetne.

A tanácsadást követően, annak eredményeit felhasználva könnyedén kiválaszthatja, hogy milyen jellegű beruházásokba érdemes belefognia, illetve milyen sorrendben érdemes azokat megvalósítani az optimális költség/haszon figyelembe vételével.

Miből áll egy tanácsadás?

Energiahatékonysági tanácsadás ára:

50.000 Ft

  • A vizsgálatok elvégzése felújítás és új ház építése esetén, illetve vásárlás előtt egyaránt javasolt.

  • A tanácsadás megfelelő időjárási körülmények esetén tartalmazza a hőkamerás felvételek készítését.

  • Szükség esetén és állékonysági kérdések felmerülésekor statikus szakértő bevonásával.

  • Igény esetén energetikai tanúsítvány készítése pályázati források igénybevételéhez.

Az épület helyszíni vizsgálata, szemléje.

Megvizsgáljuk az épület szerkezeti elemeit pincétől a padlásig, épületgépészeti egységeket fűtésrendszertől a klíma és szellőző rendszerig, berendezési tárgyakat, fogyasztókat, fogyasztói szokásokat. A fizikailag észlelhető hibákon felül feltárunk olyan problémákat is, melyet rossz vízelvezetés, hiányzó vagy nem megfelelően szerelt szigetelés, szivárgó tető- vagy korrodált betonszerkezet okoz. melyek  jelentősen befolyásolják a biztonságos, gazdaságos és megbízható fenntartást. Megfelelő körülmények között a hőkamerás felvételek készítése része a szolgáltatásnak.

Energetikai számítások készítése

Meghatározzuk az energiatakarékossági javaslatok (pl: szigetelés, nyílászáró-csere, gépészeti felújítás, stb.) megtakarítási potenciálját (%) tételesen és külön-külön, azok javasolt sorrendjét, az elérhető megtakarítás összegét és az igénybe vehető energiatakarékossági pályázati lehetőségeket és egyéb finanszírozási formákat.

A feltüntetett árak bruttó árak, 100 m2-nél kisebb alapterületű  szolgáltatási területen belül elhelyezkedő lakóingatlanokra vonatkoznak.
Nagyobb alapterületű, illetve nem lakóépületek esetén kérjen egyedi árajánlatot ITT!