Energetikai tanácsadás

A magyarországi lakásállomány közel kétharmada energetikai szempontból nem felel meg a kor követelményinek. A tanúsított épületek többsége F-H besorolást kap, legtöbbjük nem energiahatékony, így lényegesen több energiát fogyaszt, mint amennyit gazdaságos, jól megtervezett fejlesztések megvalósításával lehetne. Amennyiben lakásvásárlást , felújítást tervez, csökkenteni szeretné fűtés- és energiaszámláit, vagy fontos környezete állapota, úgy a komplex energetikai, energiahatékonysági szolgáltatás igénybevétele a megoldás. A tanácsadást követően, annak eredményeit felhasználva könnyedén kiválaszthatja, hogy milyen jellegű beruházásokba érdemes belefognia, illetve milyen sorrendben érdemes azokat megvalósítani az optimális költség/haszon figyelembe vételével.

energiahatékonysági tanácsadás

Épületeink, lakásunk ésszerű üzemeltetése, energia tudatos és hatékony használata, valamint szokásaink, igényeink felülvizsgálata számos energiamegtakarítási lehetőséget kínál.

Az energetikai tanácsadás azok számára ajánlott, akik egy szakzsargontól mentes, lényegretörő áttekintést szeretnének kapni épületük energetikai állapotáról, az elvégezhető javítások lehetőségeiről, ezek becsült költségeiről, a megtakarítás mértékéről, a megújuló energiák alkalmazásának lehetőségéről, valamint a korszerűsítés várható megtérülési idejéről.

A tanácsadás – melynek során sem termékértékesítés, sem márkapromóció nem történik – díja a rövid távon megtérülő javaslatok, tanácsok megfogadásával legtöbbször már az első évben megtérülhet!

A legtisztább energia a fel nem használt energia!

Egy átlagos magyar háztartásban a felhasznált összes energia csaknem háromnegyedét fűtésre fordítjuk. Ez meglepően nagy arány ahhoz képest, hogy az évnek legfeljebb a felében fűtünk. Elgondolkodtató, hogy egy magyar háztartás körülbelül háromszor annyi energiát használ fel egy ugyanakkora lakás fűtéséhez, mint egy osztrák.

Ha tervei közt szerepel  egy jövőbeni  felújítás, de tájékozatlan, még konkrétan nem döntötte el, akkor ez a legjobb és legolcsóbb megoldás egy az Ön ingatlanjához igazodó tájékozódáshoz.

Ha felújításról van szó fontos megjegyezni, hogy míg egy független, energetikában jártas mérnök a korszerűsítés irányát  határozza meg a feladat elvégzéséhez szükséges kivitelező kiválasztását a megrendelőre hagyva addig a konkrét szakipari munka elvégzésében nagy gyakorlattal rendelkező kivitelezők  – fel nem róható módon – a szakterületükhöz kötődő javaslatokkal fognak előállni az épület komplex vizsgálata nélkül.

Energiahatékonysági tanácsadás tartalma

Energiahatékonysági tanácsadás ára:

50.000 Ft

  • A vizsgálatok elvégzése felújítás és új ház építése esetén, illetve vásárlás előtt egyaránt javasolt.

  • A tanácsadás megfelelő időjárási körülmények esetén tartalmazza a hőkamerás felvételek készítését.

  • Szükség esetén és állékonysági kérdések felmerülésekor statikus szakértő bevonásával.

  • Igény esetén energetikai tanúsítvány készítése pályázati források igénybevételéhez.

  • Felújítás esetén a Sendi Homes-al együttműködve kényelmes otthona kialakításához lehetőség van belsőépítész igénybevételére.

Az épület helyszíni vizsgálata, szemléje.

Megvizsgáljuk az épület szerkezeti elemeit pincétől a padlásig, épületgépészeti egységeket fűtésrendszertől a klíma és szellőző rendszerig, berendezési tárgyakat, fogyasztókat, fogyasztói szokásokat. A fizikailag észlelhető hibákon felül feltárunk olyan problémákat is, melyet rossz vízelvezetés, hiányzó vagy nem megfelelően szerelt szigetelés, szivárgó tető- vagy korrodált betonszerkezet okoz. melyek  jelentősen befolyásolják a biztonságos, gazdaságos és megbízható fenntartást. Megfelelő körülmények között a hőkamerás felvételek készítése része a szolgáltatásnak.

Energetikai számítások készítése

Meghatározzuk az energiatakarékossági javaslatok (pl: szigetelés, nyílászáró-csere, gépészeti felújítás, stb.) megtakarítási potenciálját (%) tételesen és külön-külön, azok javasolt sorrendjét, az elérhető megtakarítás összegét és az igénybe vehető energiatakarékossági pályázati lehetőségeket és egyéb finanszírozási formákat.

A feltüntetett árak bruttó árak, 100 m2-nél kisebb alapterületű  szolgáltatási területen belül elhelyezkedő lakóingatlanokra vonatkoznak.
Nagyobb alapterületű, illetve nem lakóépületek esetén kérjen egyedi árajánlatot ITT!