Bárány Lajos
Bárány Lajosokleveles építőmérnök
jogi szakokleveles gazdasági szakember
épületenergetikai tanúsító
energetikai auditor

MMK: 13-64671, 13-15039
MEKH: EA-01-106/2016

2007 óta dolgozom mérnökként, 2012 óta egyéni vállalkozóként foglalkozom épületenergetikával, műszaki tanácsadással és tervezéssel. 2010-ben a BME-n okleveles építőmérnök diplomát, négy évvel később az ELTE jogi karán jogi szakoklevelet szereztem, 2015-ben az előírt feltételek teljesítését követően kerültem az energetikai auditorok névjegyzékébe, jelenleg a Corvinus egyetem mérnök-közgazdász szakos hallgatója vagyok. Ez idő alatt számos épület és közlekedési létesítmény tervezési és megvalósítási projektjében, épületenergetikai korszerűsítési pályázatokban vettem részt, több ezer különböző céllal készült épületenergetikai tanúsítvány elkészítése mellett.

Azt tapasztaltam, hogy igen kevesen tájékozottak úgy az energetikai, mint az építőipari kivitelezések műszaki szakmai, illetve jogszabályi kérdéseinek témájában, a vonatkozó tájékoztatókat legtöbbször  jogászok vagy a szakzsargonban egyébként is jártas mérnökök írják, így egy laikus csak hosszas keresgélés és kutatás után kap választ a kérdéseire. Nem sokat segítenek a helyzeten a kereskedelmi céllal működő weboldalak sem, legtöbbjük a vonatkozó (jog)szabályokból másolt szöveggel töltik fel az oldalukat.
Az épületenergetika és úgy általában az építészeti műszaki témákat érintő leggyakoribb  kérdéseket igyekszem tisztába tenni az oldalon megjelenő tartalmakkal, valamint érdekes eseteket és témákat feldolgozni a hamarosan induló blogon.